Η ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ / ELITE RESCUE TEAM με έδρα Πυλαία – Χορτιάτη είναι μια εθελοντική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  που έχει ως κύριο σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και γενικότερα την προστασία της ζωής, της υγείας και περιουσίας των πολιτών και της φύσης, τη διοργάνωση αθλοπαιδιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς επίσης σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Είναι επίσημα αναγνωρισμένη και ενταγμένη στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της Γ.Γ.Π.Π (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) που ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών! 

 

Μια οργάνωση που στελεχώνεται από παλιούς, έμπειρους και πιστοποιημένους εθελοντές με περίπου 40 ετή πείρα στην έρευνα και διάσωση, στην πρόληψη και στην καταστολή, από τον σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978!!  

Πιστοποιημένοι και εκπαιδευμένοι στο εξωτερικό και στην Ελλάδα από δημόσιους φορείς όπως το ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική υπηρεσία!  

Αυτοί είναι και λόγοι  για τους οποίους τα σώματα ασφαλείας  (Λιμενικό σώμα, Ελληνική αστυνομία, Π.Υ, ΕΜΑΚ) μας εμπιστεύονται  σε κάθε έρευνα και διάσωση ή μαζική καταστροφή όπως επίσης και η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, οι Δήμοι καθώς και άλλοι κρατικοί φορείς που μας συμπεριλαμβάνουν στις συνεδρίες των Σ.Ο.Π.Π. ( Σύγκλιση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας) και Σ.Τ.Ο. Δήμων (Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμων) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Μ.Ε.Θ).

     Από στελέχη της ομάδας μας και πιστοποιημένους εκπαιδευτές γίνονται ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα για  ΟΛΟΥΣ  σε : 

 

1) Πρώτες βοήθειες  

2) Ορεινή διάσωση 

3) Μαζικές καταστροφές  

4) Επικοινωνίες  

5) Ναυαγοσωστική –  Καταδυτική – Διάσωση υγρού στοιχείου 

6) Κοινωνικής – Διοικητικής μέριμνας 

7) Ανθρωπιστικές αποστολές